Elämää ennen ja nyt täällä Etelä-Siilinjärvellä 

Etelä-Siilinjärvi on monimuotoinen alue, liikennereittien halkoma vilkas taajamien keskittymä, joka kuitenkin tarjoaa luonnonläheisyyttä ja rauhaa. Täällä on mukava olla ja asua! Tällä sivulla on joitakin nostoja tämän seudun keskeisistä asioista, kaikesta kokemisen ja näkemisen arvoisesta täällä.

CITYNOMADI

Uutena erilaisena liikkumis- ja oppimismahdolli-suutena meillä on kesästä 2021 saakka ollut käytössä kaksi Citynomadi-reittiä, toinen Vuorelassa ja toinen Toivala-Jännevirta-Rissala -alueella. Reittejä voi liikkua myös virtuaalisesti. Ne löytyvät helposti Siilinjärvi-haulla Citynomadista.

Siilinjärven ja Kuopion keskustat ovat saman matkan päässä täältä. Jotakin hankintoja varten on käytävä niissä, mutta päivittäistavarat ja monet palvelut löytyvät täältä läheltä. Netistä hakemalla löytää monen alan yrityksiä ihan tässä lähellä. Lue lisää.

Historia tulee käsin kosketeltavaksi esimerkiksi Toivalan asemalla. Se on kuin unohtunut paikalleen Savon radan varteen. Aikoinaan se oli vilkas liikennepaikka, mutta nykyään junat ohittavat sen pysähtymättä.

Historiaa on tehty aivan lähivuosinakin: Jännevirran vanha silta purettiin uuden valmistuttua syksyllä 2018. 577 metriä pitkä uusi silta on tällä hetkellä Suomen seitsemänneksi pisin.

Etelä-Siilinjärvellä on tilaa ja paikkoja myös ruumiinkulttuurille. Toivalan Tanhulan kenttä, Vuorelan VuoKu-talo, Toivalan Tuplajäät ja Kunnonpaikan liikuntapalvelut sekä koulujen liikuntasalit ja kentät ovat alueen urheilun ja liikunnan monipuolisia tukikohtia.