Etelä-Siilinjärvellä.... Tiällä ollaan!

Meillä Etelä-Siilinjärvellä on niin Rissalan lentokenttää ja mualiman kokoista Jännevirran siltaa kuin viljapeltoja ja järvenrantaa. On kylätaajamaa ja maalaismiljöötä. Piällystettyjä ja sorateitä. 

Tiestöön liittyen pitääkin mainita, että onpa meillä oma karusellikin! Se on etelästä 5-tietä pitkin tuleville tuttu kiertoliittymä siinä Toivalan rampin kohdalla! Iso on ja hyvä on siinä ajella ja miettiä kiäntyykö Vuorelaan vai Toivalan ja Jännevirta-Rissalan suuntaan. Räimään suunnistavan on näppärämpi ottaa pohjoisempi liittymä 5-tieltä, ellei sitten halua tunnelmoida 5-tien vieressä kulkevia pienempiä teitä pitkin. ....

Elämykset

Luonto on lähellä Etelä-Siilinjärvellä. Kallavesi saarineen, Jälänjärvi ja Juurusvesi - vettä meillä riittää. Samoin mäkiä: Haapamäki, Hanhimäki, Paasisalo, Uuhimäki kohoaa lähes Puijon korkuisena! Ja näissä kohteissa paljon polkuja ja pysähtymispaikkoja kulkijoille.

Tätä alueen hienoa piirrettä myös käytetään hyväksi. Eri puolilla aluetta on luontopolkuja ja liikuntareittejä, tärkeimpinä Vuorelan Paasisalo ja Hanhimäki. Talvisin niissä pidetään yllä hiihtolatuja ja latuverkostoa on myös Kallaveden jäällä. Toivalassa on myös oma hiihtolatu ja Ruskeamäen maastossa kesäaikaan vaativia polkuja liikkujille.

Uutena erilaisena liikkumis- ja oppimismahdollisuutena meillä on kesästä 2021 saakka ollut käytössä kaksi Citynomadi-reittiä, toinen Vuorelassa ja toinen Toivala-Jännevirta-Rissala -alueella. Ne löytyvät helposti Citynomadista Siilinjärvi-haulla.

HUOM: Tämä sivusto on julkaistu 13.10.2021, ja sen toteuttanut tiimi toki jatkaa työtään. Ideoita ja palautetta voi antaa näppärästi sivuston Ota yhteyttä -lomakkeella.

HUOM: Tälle Etelä-Siilinjärvi -sivulle on tuloosa alasivuja, mutta ne tehdään julaksiun jälkeen.

Palvelut

Etelä-Siilinjärven palveluiden luetteloon sisältyy ensinnäkin kunnalliset koulu-, päivähoito- ja terveydenhuoltopalvelut varsin kattavina. Koulutusta tarjoaa kaksi ammattiopistoa Toivalassa.

Kunnonpaikka on tunnettu ja monipuolinen kylpylähotelli ja alueemme yksi vetonaula. Vuorelan Teboil ja Toivalan liikenneasema St1 tarjoavat laajaa palvelua asiakkailleen. Lentokapteeni, Vuorelan Aeto myymälä-kahvila, Billyn Tähtipizza, Helenan Soppa, Tuplajäiden Lounaskahvio Pakkipari, Simpan Baari ja Lentoaseman Cafe pitävät näiden lisäksi huolta alueen ruokailumahdollisuuksista. Vuorelan päivittäistavarakaupat S-Market ja K-market huolehtivat kyllä ammattitaidolla muista ruoka-alan tarpeista.

Lisäksi on tarjolla kylmäkonehuoltoa, konttori- ja käsityöpalveluita, tilipalveluja, kukkakauppa, autonhuoltoa, -korjausta ja -myyntiä, kalatuotteita, metallialalta monenlaistakin, parturi- ja kauneuspalveluja, maatalous- ja puutarhayrityksiä, puutavaraa, konealaa, kiinteistöpalveluja, apteekki, taksi-, bussi- ja kuljetusalaa, kuntosali… ja monien muidenkin alojen yrityksiä löytyy vielä.

Karjalan lennosto ja Finnavian Kuopion lentoasema ovat merkittäviä toimijoita valtakunnan tasolla. Savon Voima ja Hydroline kuuluvat näiden ja Kunnonpaikan lisäksi alueen suuriin toimijoihin.

Kattavan listan antaminen tässä on tietosuojasyistä vaikeaa, ellei suorastaan mahdotonta. Hakemalla alueen yritykset ja palvelut löytyvät kyllä.