Alueen palveluja

Etelä-Siilinjärven palveluiden luetteloon sisältyy ensinnäkin kunnalliset koulu-, päivähoito- ja terveydenhuoltopalvelut sekä kirjasto varsin kattavina. Jatkokoulutusta tarjoaa kaksi ammattiopistoa Toivalassa.

Kunnonpaikka on tunnettu ja monipuolinen kylpylähotelli ja alueemme yksi vetonaula. Vuorelan Teboil ja Toivalan liikenneasema St1 tarjoavat laajaa palvelua asiakkailleen. Lentokapteeni, Vuorelan Aeto myymälä-kahvila, Billyn Tähtipizza, Helenan Soppa, Tuplajäiden Lounaskahvio Pakkipari, Simpan Baari ja Lentoaseman Cafe pitävät näiden lisäksi huolta alueen ruokailumahdollisuuksista. Vuorelan päivittäistavarakaupat S-market ja K-market huolehtivat ammattitaidolla muista ruokapuolen tarpeistamme.

Lisäksi on tarjolla kylmäkonehuoltoa, konttorialaa ja käsitöitä, tilipalveluja, kukkakauppa, autonhuoltoa, -korjausta ja -myyntiä, kalatuotteita, metallialalta monenlaistakin, parturi- ja kauneuspalveluja, maatalous- ja puutarhayrityksiä, puutavaraa, konealaa, kiinteistöpalveluja, apteekki, taksi-, bussi- ja kuljetusalaa, kuntosali… ja monien muidenkin alojen yrityksiä löytyy vielä.

Karjalan lennosto ja Finnavian Kuopion lentoasema ovat merkittäviä toimijoita valtakunnan tasolla. Savon Voima ja Hydroline kuuluvat näiden ja Kunnonpaikan lisäksi alueen suuriin toimijoihin ja työnantajiin. Ja pienemmissä yrityksissä riittää valinnanvaraa monen alan tekijöille!

Kattavan listan antaminen tässä on mm. tietosuojasyistä vaikeaa, ellei suorastaan mahdotonta. Hakemalla alueen yritykset ja palvelut löytyvät kyllä.