Toivala on vanhaa ydinaluetta ja uusia asuinalueita. Haaparinne ja Pyöreälahti ovat uudet osat Toivalaa, ja meidän touhuja voi seurata Facebookissa kanavallamme Toivala-Haaparinne-Pyöreälahti. Kotisivutkin on jo saatu valmiiksi, käy katsomassa täältä

Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Toivalaan on helppo tulla, kylä sijaitsee vanhan 5-tien varressa, puolivälissä Kuopiota ja Siilinjärveä. 

Toivalan monet yritykset tarjoavat työtä ja nuoret käyvät koulua oman kylän kouluissa. 

Myös jatko-opintoja voi suorittaa omalla kylällä: Savon Ammattiopiston luonnonvara- ja rakennustekniikka-alan opintoja  ”Toivalan metsäkoulussa”, taide- ja mediapuolen opintoja Ingmanedu kulttuurialan ammattikoulussa tai vaikka lentokoneasennusta Savon Ammattiopiston yksikössä lentokentän vierellä.   

Toivalassa ollaan ylpeitä Toivalan Urheilijoista (ToU) ja seuran hienosta jalkapalloareenasta. Myös lentopallon harrastus on kylällämme vahvaa ja ZZ Toivalalla on Suomen mestaruuksiakin istumalentopallossa. Me asukkaat olemme ylpeitä kylästämme, joka on onnistunut säilymään vihreänä ja vehreänä laaksona, viihtyisänä asuinpaikkana.