Liikuntaa ja urheilua

Vuorelan rantaan koulun vierelle valmistui syksyllä 2021 uusi, moderni urheilualue, jossa voi harrastaa uusimpiakin palloilulajeja. Vuorelan rannassa ja Kunnonpaikan maastossa on tasokas frisbeegolf-rata. 

Toivalassa on Tanhulan tekonurmikenttä jalkapalloilijoille. Sekä Toivalassa että Vuorelassa on koulujen tilavat salit sisäliikunnalle. Sisätilojen tarvetta täydentävät Tanhulan ja VuoKu-talon salit. Jännevirralle on rakennettu ja varustettu uuden sillan läheisyyteen pieni kenttä ja laitteita liikuntaa varten. Ja tietysti liikunnan ja kuntoilun yhteydessä täytyy mainita Kunnonpaikka, jonka tarjonnasta jokainen voi löytää omansa. Vuorelan torin laidassa on myös  yksityinen kuntosali.

Kevyen liikenteen väylien tiheä verkosto kutsuu pyöräilemään ja kävelemään. Metsäalueet ovat polkuja täynnä ja raivattuja ulkoilureittejä on Vuorelan Paasisalossa ja Hanhimäessä, Toivalassa ja Haapamäessä . Talvella vedetään hiihtolatuja Kallavedelle, Paasisaloon ja Hanhimäkeen sekä Toivalan valaistulle ulkoilureitille.

Luistinrata ja jääkiekkokaukalo ovat harrastajien käytössä Toivalan ja Vuorelan koulujen kentillä. Luistelemaan ja pelaamaan pääsee myös Jännevirran kentällä.

Urheiluseurat ovat keskeisiä toimijoita, joiden voimin ja yhteistyössä Siilinjärven kunnan kanssa alueen liikuntapalvelut ovat "hyvällä mallilla".

Toivalan Urheilijat

Vuonna 1945 perustettu Toivalan Urheilijat ry toimii kasvattajaseurana yhteistyössä alueen vanhempien, yhteisöjen ja muiden seurojen kanssa. ToU:ssa arvostetaan kaikkia lajeja, joissa lapsi ja nuori voi kehittyä omin edellytyksin. Seurassa keskitytään jalkapalloiluun sekä futsaliin. Tanhulan tekonurmikenttä on ToU:n kotiareena.

Vuorelan Kunto

Vuorelan Kunto eli VuoKu on perustettu v. 1972. Seuran tavoitteena on tarjota monipuolisia liikkumisen mahdollisuuksia alueen asukkaille. VuoKu järjestää ryhmäliikuntaa lapsille ja aikuisille, ylläpitää latuja ja ulkoilureittejä sekä järjestää erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. VuoKu-talo, Simpan maja ja uimaranta-alue ovat VuoKun kotiareena.

ZZ Toivala

Vuonna 1996 perustettu ZZ Toivala jatkaa siilinjärveläistä lentopalloperinnettä kunniakkaalla tavalla. Lajeina on lentopallo ja istumalentopallo. Joukkue on voittanut lajeissa toistakymmentä SM-mitalia, kirkkaimpina joukossa kymmenen kultaista ja joitakin cup-voittoja. Myös kansainvälisistä turnauksista ZZ Toivalalla on voittoja plakkarissaan. Todella menestyksekäs seura siis!

Vuorelan Veikot

Vuonna 2004 perustettu Vuorelan Veikot on monitoimiseura, jonka lajeihin kuuluu mm. rullakiekkoa, salibandya, street hockeyta sekä frisbeegolfia. Näissä lajeissa seura on menestynyt hyvin ja sillä on pitkin 2000-lukua saaliinaan SM-mitaleita, kultaisiakin. Myös uusin laji frisbeegolf on tuonut menestystä SM-tasolla ja jopa kansainvälisesti.